“Testează şi Pictează cu Pastă de Dinţi”: 300 de copii au participat la ateliere creative în cadrul unui proiect caritabil

Bucureşti, 25 iulie 2017 – ONG-ul Sănătate pentru Viaţă, în parteneriat cu Kaufland România, sponsor principal, şi Colgate România, au încheiat prima etapă a proiectului “Testează şi Pictează cu Pastă de Dinţi”. 300 de copii s-au jucat şi au învăţat mai multe despre sănătatea orală în cadrul a 16 ateliere de educaţie şi artă colaborativă Roxy&Kids Art.
Testeaza si Picteaza cu Pasta de Dinti
Testeaza si Picteaza cu Pasta de Dinti
“Suntem încântaţi că am ajuns la jumătatea acestei campanii, care şi-a propus să educe prin modalităţi creative atât părinţii, cât şi copiii, iar la final să strângă fonduri pentru micuţii mai puţin norocoşi. Părinţii beneficiază de un curs de parenting, în timp ce copiii participanţi sunt informaţi despre importanţa sănătăţii dentare şi îşi dezvoltă propria creativitate folosind periuţe si pastă de dinţi colorată”, susţin reprezentanţii Sănătate pentru Viaţă.

Prima etapă a proiectului “Testează şi Pictează cu Pastă de Dinţi” s-a desfăşurat din luna aprilie anul curent până în prezent, cu participarea a peste 300 de copii însoţiţi de 150 de părinţi. A două etapă va demara din data de 1 septembrie şi se va încheia în luna noiembrie 2017. Echipa Sănătate pentru Viaţă în colaborare cu Roxy&Kids Art realizează aceste ateliere atât în grădiniţe, cât şi în cadrul asociaţiilor şi fundaţiilor care sprijină copiii defavorizaţi sau micuţii bolnavi.

Această iniţiativă, unică în România, urmăreşte educarea şi sublinierea importanţei îmbunătăţirii sănătăţii orale a celor mici prin intermediul artei. Timp de două ore, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani sunt încurajaţi şi inspiraţi să folosească pasta de dinţi pentru a crea opere de artă. Cei mici pictează cu ajutorul periuţei şi pastei de dinţi de diferite culori după metoda Roxy&Kids Art, creaţíile lor abstracte fiind interpretate şi transformate în lucrări de artă colaborativă de către artistul vizual Roxana Ené. Acest proiect artistic reprezintă o experienţă remarcabilă pentru copii, care învață într-un mod cu totul inedit ce înseamnă sănătatea dentară. În timp ce copiii pictează, părinţii participă la cursul “Părinţii Ventuză”, susţinut de un psiholog acreditat pe tema nevoii de independenţă a celor mici.

În cadrul fiecărui atelier, copiii contribuie la realizarea unei lucrări de artă colectivă, iar la finalul proiectului, tablourile create de copii împreună cu artistul vizual Roxana Ené vor fi expuse spre vânzare la licitaţia caritabilă ce va avea loc pe 16 noiembrie 2017. Fondurile strânse vor fi destinate susţinerii asociaţiilor şi fundaţiilor Help Autism, Asociaţia Dăruieşte Viaţa, Asociaţia Minţi Creative şi Touched România.

Roxana Ené, născută în Bucureşti, a locuit o perioadă de timp în Grecia şi S.U.A., iar din 1991 s-a stabilit în Germania, unde a urmat cursuri de artă şi scriere creativă şi a experimentat mai multe mijloace artistice (literatură, desen, tehnică embossing, fotografie), câştigând premii şi finanţări pentru diferite proiecte de artă cu şi pentru copii în şcoli, grădiniţe şi creşe germane.

În 2007, Roxana a început să lucreze împreună cu colaboratoarea sa, copyrighterul Chris Silberer, la conceptul unic ROXY&KIDS ART©, un stil inovativ de artă colaborativă cu şi pentru copii, cu rol terapeutic, bazat pe metamorfoză şi sinestezie, doi ani mai târziu, în proiect alăturândui-se şi fiul său Alexander (ilustrator). În 2013 ,“Queen Kira”, una dintre lucrarile artistei realizată împreună cu Alexander şi Tomi, un băieţel autist de 6 ani a intrat în Colecţia Regală Britanică. Este autoarea unei cărţi interactive bilingve pentru copii, pedagogi, psihologi si părinţi cu titlul “Vezi și tu ce văd eu?” apărută în 2015 la Ed. Frontiera cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, o carte manual după care echipa Roxy&Kids Art lucrează în prezent la atelierele de creaţie în limba engleză, germană, română si greacă. În România Roxana Ené desfăşoară inca din 2011 proiecte social-caritabile cu importante organizaţii non-profit pentru copii (Salvaţi Copiii, Hospice-House of Hope, Hope & Homes for Children, Tabaluga-Fundaţia Peter Maffay, Help Autism etc).

www.roxygraphy.ro

https://www.facebook.com/roxy&kids art

Vania Limban este moașă și expert în conceptul Green Parenting și sănătate intimă. Ea este, de asemenea, fondatorul Active Family Center din București și unul dintre fondatorii ONG-ului Sănătate pentru Viaţă.

În cadrul Centrului de Psihoterapie și Consiliere familială CUORE, echipa de psihologi specializaţi în psihologie clinică oferă psihodiagnostic şi evaluare clinică pentru copii, adolescenţi şi adulţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>