De ce birourile open space nu sunt indragite de catre angajati?

Mediul de lucru este foarte important pentru angajati deoarece in functie de acest criteriu acestia sunt sau nu eficienti. Pentru ca angajatii sa fie cat mai eficienti mediul de lucru trebuie sa ofere cat mai mult confort si siguranta. Acest lucru poate fi oferit prin utilizarea unui mobilier de cea mai buna calitate, ca de exemplu mobila birou produsa de catre cei de la moff.ro, liderul pietei in materie de mobila birouri.

Avand in vedere ca pentru angajatori criteriul financiar este foarte important, acestia nu reusesc intodeauna sa ofere cele mai bune conditii de munca, ba dimpotriva. Utilizarea birourilor open space este cel mai bun exemplu in acest sens. Acest tip de birou desi este pe placul foarte multor companii, nu este deloc indragit de catre angajati. De ce? Din multe motive, cele mai importante fiind urmatoarele:

  • Intimitatea este un lucru foarte important pentru noi motiv pentru care incalcarea acesteia ne face sa fim foarte irascibili. Lucru in cadrul unui birou open space nu doar ca incalca intimitatea celor care lucreaza in interiorul acestui tip de birou ci nu ofera nici un moment de intimitate, acesta fiind unul dintre cele mai importante motive pentru care angajatii nu sunt atrasi de lucrul in cadrul unui astfel de birou.
  • Nivelul ridicat de zgomot este un alt motiv pentru care angajatii nu doresc sa lucreze in cadrul unui birou open space.
  • Obligativitatea de a interactiona si socializa foarte des cu cei de langa tine este de asemenea un motiv pentru care angajatii devin reticenti in momentul in care trebuie sa lucreze intr-un birou open space.
  • Avand in vedere ca biroul open space este un birou deschis in interiorul caruia lucreaza mai multe persoane, mirosurile care se creaza in interiorul acestuia este un motiv pentru care unii angajati ofera un randament mai scazut in timpul programului de lucru motiv pentru care acestia prefera sa nu lucreze intr-un astfel de birou.

Acestea sunt in concluzie cateva dintre motivele pentru care unii angajatii inca nu sunt pregatiti sa lucreze intr-un birou open space si prefera sa lucreze intr-un birou clasic chiar daca acest lucru inseamna un volum de munca mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>