Gestionam deseurile corespunzator!

ambalaje-1

Deseurile sunt o amenintare tot mai mare, mai ales in marile orase, deoarece tot mai multe persoane aleg viata in oras si, prin urmare, se produc mai multe gunoaie. Insa, daca invatam sa reciclam, putem evita unele dezastre naturale precum procesul de poluare a apelor si a oxigenului. Desigur, nu poti scapa de deseuri atat de usor, deoarece incinerarea acestora aduce si mai multa poluare, insa folosind o procedura de reciclare moderna putem transforma, plasticul, sticla, metalul si hartia in produse care pot deveni din nou folositoare.

PET-ul este unul dintre cele mai utilizate tipuri de plastic si se gaseste in majoritatea bidoanelor de apa, dar si in unele ambalaje. Este destinat unei singure utilizari, intrucat prin utilizare repetata creste riscul de eliberare a unor substante nocive, uneori chiar cancerigene. Plasticul de acest tip este greu de dezinfectat, necesitand pentru acest lucru produse chimice periculoase. PET este un tip de plastic reciclabil, in proces plasticul fiind zdrobit si apoi maruntit in fulgi mici care sunt mai apoi reprocesati pentru a crea alte produse.

HDPE este un tip rigid de plastic din care se produc bidoanele pentru detergenti, jucarii si unele pungi. Este tipul de plastic cel mai des reciclat si e considerat printre cele mai putin periculoase forme de plastic. Acest tip de plastic este rezistent si nu este afectat de expunerea directa la soare, de aceea este folosit pentru a produce mese de picnic, containere de gunoi, banci si alte produse care necesita durabilitate.

PVC este un tip de plastic moale si flexibil folosit pentru ambalarea produselor alimentare, pentru producerea de jucarii pentru copii si animale, de cabluri pentru calculatoare si de alte produse. Acest tip de plastic este denumit si „plastic otravitor” deoarece contine numeroase toxine pe care le elibereaza pe parcursul intregului ciclu de viata.

Toate aceste materiale, daca sunt reciclate, pot face o mare diferenta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>