De ce Android a devenit atât de popular

14 - Etuo - bloggerul.info - 27.03.2022

Dacă dețineți un smartphone, sunt șanse mari să fiți utilizator de Android. La sfârșitul anului trecut, sistemul de operare Google domina aproximativ 76,6% din toate telefoanele mobile din lume – cu mult peste principalul său competitor, iOS-ul Apple, cu 19,7%. Dar ce a făcut Android să aibă o audiență atât de mare? Ce face diferit cel mai popular sistem mobil din lume? Mai jos vă prezentam câteva caracteristici care îl menține pe primul loc:

Sistem open source

Una dintre caracteristicile principale ale Android, dacă nu cea principală, este natura sa. Deoarece este un sistem open source, oricine înțelege un pic de programare poate contribui la crearea și inovarea software-ului. Cu alte cuvinte, este mult mai ușor să dezvoltați aplicații și coduri pentru Android.

Rezultă astfel un univers larg de funcții, permițând dezvoltatorilor independenți să aibă spațiul lor pentru a-și promova aplicațiile pe Google Play, înlăturând de la Google responsabilitatea și monopolul pentru știri.

Inovații

Pe măsură ce mai mulți oameni diferiți sunt capabili să dezvolte noi funcții pentru Android, apar tot mai multe inovații în acest sistem. Principalele noutăți ale lumii tehnologiei apar aproape întotdeauna, mai întâi în sistemul Google. Atât aplicații noi, cât și software optimizat, precum gadgeturi și noi modalități de utilizare a hardware-ului dispozitivului. Tot ce este bun are succes în câteva minute în universul Android.

Interfață utilizator personalizată

Deoarece oricine este liber să dezvolte și să inoveze acest sistem, producătorilor li se dă aceeași libertate. Mai multe companii pariază pe versiuni adaptate de Android pentru produsele lor. Acest lucru afectează consumatorul final cu unele funcții exclusive ale anumitor dispozitive și o interfață de utilizator diferențiată pentru a-și explora mai bine hardware-ul. Există dispozitive Android cu mai multe „fețe”, personalizate în funcție de gustul creatorului lor.

Varietate de dispozitive

Această posibilitate de personalizare a sistemului, combinată cu posibilitățile de dezvoltare pentru universul său, generează o gamă foarte mare de dispozitive. Există multe dispozitive Android cu diferite versiuni de hardware, producători și software. Puteți găsi produse care răspund celor mai specifice tipuri de cerere, mărind opțiunile de cumpărare.

Acesta este un factor crucial în prezența Androidului atât de mare pe piața smartphone-urilor, întrucât Apple, principalul concurent, își limitează sistemul de operare la câteva tipuri de dispozitive.

Fiind o varietate așa mare de tipuri de Android, producătorii de huse și carcase au cunoscut o adevărată explozie în ultimii ani. Tot mai mulți utilizatori de smartphone caută în primul rând să-și protejeze dizpozitivele cu cele mai bune protecții, iar în al doilea rând, husa telefon le oferă posibilitatea să-și personalizeze device-ul într-un stil personal și unic.

Preț

Cu o varietate atât de mare de dispozitive, prețul telefoanelor este, de asemenea, destul de divers. Un client obișnuit își poate cumpăra un telefon mobil simplu care îndeplinește funcții de zi cu zi la un preț mult mai mic decât unul mai modern. În plus, pentru că este atât de ușor să dezvoltați aplicații pentru Android, concurența pe piața de aplicații este mult mai intensă, obligând dezvoltatorii să scadă prețurile produselor lor. Prin urmare, există un tip de Android pentru fiecare buzunar, precum și aplicații mai ieftine sau, în cea mai mare parte gratuite și o piață mai competitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>