Despre maseaua de minte si momentul in care trebuie scoasa

Stim cu totii ce este o masea de minte si cu siguranta am auzit despre aceste masele si efectele pe care le au, motiv pentru care acest articol va intra in detalii despre maseaua care ii sperie pe cei mai multi oameni. Daca aveti probleme cu maseaua de minte , clinica stomatologicaIvory va ofera cele mai bune servicii in domeniul chirurgiei maxilo faciale si nu numai iar specialistii de aici va asteapta intr-un mediu modern si relaxant pentru a va scapa de durerea cauzata prin cele mai eficiente metode.

Daca va ganditi ca Ivory este o clinica la fel ca oricare alta, va inselati. Aici totul este orientat pe dezvoltare si fiecare medic este specialist pe domeniul sau practigand profesia de stomatolog la rang de arta. Preturile sunt raportate la calitatea serviciilor si fiecare pacient poate beneficia de plata in rate datorita colaborarii clinicii cu institutiile specifice care acorda credite.



Maselele de minte, cunoscute si ca al treilea molar, sunt ultimii dinti care cresc. Ele sunt situate la capatul gingiilor superioare si inferioare, chiar in partea din spate a gurii. Majoritatea oamenilor au in cele din urma patru masele de minte, dar in general numarul lor variaza de la 1 la 4 si sunt foarte rare cazurile in care exista mai mult de 4 masele de minte.

In mod obisnuit, maselele de minte apar in adolescenta tarzie sau la maturitate precoce, la persoane cu varsta cuprinsa intre 17 si 25 de ani.

Medicul dentist poate observa o masea de minte este afectata, in timpul unei verificari. Gura umana nu are in mod normal loc pentru 32 de dinti, care ar include si cele patru masele de minte, astfel incat daca maselele de minte apar, pot provoca aglomerari, infectii, dureri ale urechii si umflaturi.

Maselele de minte care nu au suficient spatiu pentru a creste corespunzator sunt cunoscuti ca fiind maselele de minte afectate. Ele nu cresc complet in gura si de cele mai multe ori raman sub gingie crescand orizontal si impingand ceilalti dinti.Ca urmare, ele pot creste intr-o directie gresita, iesind lateral, intr-un unghi gresit sau doar partial. Acest lucru poate afecta dintii din apropiere. Poate aparea durerea, iar ceilalti dinti se pot deteriora.

Chiar daca nu apare nici o vatamare aparenta, dintii pot deveni mai sensibili la boli. Daca un dinte ramane sub gingie, bacteriile se pot colecta mai usor in acel loc. Acest lucru poate duce la infectii.

Pentru multi oameni, maselele de minte vor creste si se vor distruge in cele din urma si nu vor trebui sa fie extrase atata timp cat persoana practica o buna igiena orala.

Cu toate acestea, maselele de minte pot avea nevoie de indepartare daca:

  • Exista durere, umflare, presiune si disconfort
  • Daca este clar ca dintii nu vor avea loc sa creasca sau ca ele vor dauna dintilor din apropiere
  • Dintii sunt partial erupti si degradati, ceea ce ii face greu de curatat

In trecut, maselele de minte au fost inlaturate indiferent daca exista sau nu o problema. Acest lucru este mai putin frecvent acum in multe tari, insa in Statele Unite de exemplu, aproximativ 5 milioane de persoane isi scot in fiecare an maselele de minte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>