Vinul rou este de nelipsit de la festivitati!

BACANTA-FETEASCA-NEAGRA-2016-CU-MEDALIE-1200-1800

Toate povestile bune incep cu un pahar de vin rosu. Crama Girboiu ofera cea mai buna selectie de vin rosu, iar clientii care doresc sa deguste elixirul produs de Girboiu pot incerca gama Bacant, Liva sau Varancha. Viurile Girboiu sunt un soi aparte, ales cu atentie pentru a oferi cele mai bune sticle de vin. Vinul rosu este ideal in orice perioada a anului si la orice sarbatoare, deoarece este un vin cu traditie indragit de romani, dar care este deseori asociat si cu credinta crestina.

Vinul rosu nu este doar gustos daca este baut pur si simplu, ci poate fi asociat cu mai multe preparate si poate avea chiar si efecte benefice. Pe langa toate acestea si tipul vinului este foarte important, aroma sa fiind complementara condimentelor si gustului final al mancarii.

-Vinurile seci

Vinurile seci au devenit din ce in ce mai intalnite in combinatiile de mancare.

-Vinul Cabernet Sauvignon

Se potriveste perfect alaturi de carnea rosie, carnea de miel sau de oaie, carnea de vanat, si mancarurile traditionale.

-Vinul Chardonnay

Vinurile albe seci se asociaza perfect cu pestele, carnea de pasare si fructele de mare.

-Vin demisec

Vinul demisec merge foarte bine alaturi de mancarurile usoare precum salatele, aperitivele sau branzeturile proaspete.

-Vinul Merlot

Vinul rosu demisec cumparat dintr-un magazin de bauturi alcoolice se potriveste perfect la o portie de paste cu sos rosu, aperitive si preparate din carne de pasare.

-Vinul Riesling de Rhin

Vinul alb demisec este perfect pentru salate si paste cu sos alb.

-Vin demidulce

Vinurile demidulci sunt pline de aroma si savoare, iar asocierile in care se potrivesc sunt exotice. Asadar, vinurile demidulci se potrivesc perfect cu preparate din carne de pasare, vita sau porc care sunt insotite de sosuri dulci sau dulci-acrisoare si deserturi cu fructe.

-Feteasca Neagra

Este un vin demidulce care va echilibra perfect taria alcoolica cu aromele intense. Se potriveste perfect aperitivelor si deserturilor.

Carnea rosie, carnea de vanat, de miel sau de oaie, mancarurile traditionale romanesti care sunt mai consistente merg excelent alaturi de un pahar de Cabernet Sauvignon Sec de la Crama Girboiu, un vin sobru, viguros si expresiv cu note fructate de coacaze negre si visine supracoapte ce sunt discret nuantate de accentele condimentate de nucsoara si cafea.

Desigur, exista si anumite reguli pentru a servi vinul intr-o maniera corespunzatoare:

Servirea vinului la temperatura corecta scoate in evidenta cele mai bune calitati ale vinului. Motivul pentru care vinurile albe sunt cel mai bine servite refrigerate este ca contin foarte putin tanin si au o aciditate mai mare decat vinurile rosii. Racirea vinurilor albe scoate in evidenta aroma fructata, facand aciditatea mai pronuntata si vinurile mai placute si racoritoare. Temperaturile de servire ideale din diferite stiluri de vin sunt:

-Spumant si sampanie 6°C – 8 ° C;

-Vin alb 8°C – 12°C;

-Roz 9°C – 12°C;

-Vin rosu 16°C – 18°C.

Sincronizare

Vinul trebuie adus la masa cat mai curand posibil. Acest lucru este deosebit de important atunci cand se servesc vinuri rosii pentru a le permite sa respire. Daca un decantor nu este disponibil, trebuie sa turnam vinul in pahar, astfel incat acesta sa poata respira in pahar. Pur si simplu, indepartarea capacului sau a dopului de pluta nu are un impact real asupra vinului pe termen scurt, in ciuda credintei raspandite.

Prezentare

Prezentati intotdeauna sticla in partea dreapta a persoanei care a comandat vinul. Sticla nu trebuie sa fie deschisa in aceasta etapa. Asigurati-va ca eticheta este orientata catre gazda si comunicati anul, crama si tipul de vin pentru a verifica daca este corect. Asteptati aprobarea inainte de deschidere.

Se toarna aproximativ 30 ml de vin in paharul gazdei, insa inainte asteaptati aprobarea. Daca aproba, serviti vinul in sensul acelor de ceasornic in jurul mesei, mai intai doamnelor si terminand cu gazda, turnand chiar si cantitati in fiecare pahar. Dati flaconului o usoara rasucire a incheieturii mainii, in sens invers acelor de ceasornic la terminarea fiecarei turnari pentru a preveni picurarea. Se toarna intotdeauna cu paharul pe masa si incearca sa evite contactul dintre sticla si pahar.

Dupa ce toti oaspetii au fost serviti, asezati sticla in dreapta gazdei, cu eticheta indreptata spre ei. Daca se serveste un vin rece, asezati galeata de gheata langa gazda.

Fiti cu ochii pe masa si completati ochelarii dupa cum este necesar. Vinul rosu a fost legat de alte cateva beneficii pentru sanatate, dintre care multe sunt atribuite antioxidantilor sai puternici.

Consumul de vin rosu este legat de:

Riscul redus de cancer: Studiile au aratat ca consumul moderat de vin este asociat cu un risc scazut de mai multe tipuri de cancer, inclusiv cancerele de colon, celule bazale, ovare si prostata.

Riscul redus de dementa: consumul de 1–3 pahare de vin pe zi a fost legat de un risc redus de dementa si boala Alzheimer.

Riscul redus de depresie: un studiu efectuat pe persoanele in varsta mijlocie si persoanele in varsta a aratat ca cei care au baut 2-7 pahare de vin pe saptamana au mai putine sanse de a deveni depresivi, sursa de incredere.

Rezistenta redusa la insulina: consumul a 2 pahare pe zi de vin rosu obisnuit sau dezalcoolizat timp de 4 saptamani poate reduce rezistenta la insulina. Riscul redus de diabet de tip 2 la femei: consumul moderat de vin rosu a fost asociat cu un risc redus de aparitie a diabetului de tip 2 la femei .

Crama Girboiu va ofera vinul rosu cel mai bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>